top of page

Uusi 1.4.2020 voimaan tullut verkkolaskulaki - miten laki vaikuttaa yrityksiin?


 

Laki sähköisestä laskuttamisesta velvoittaa yrityksiä käsittelemään verkkolaskuja 1.4.2020 alkaen.Miten laki vaikuttaa yrityksiin?


Huhtikuusta 2020 alkaen yrityksillä on oikeus saada pyydettäessä lasku sähköisessä muodossa toiselta yritykseltä. Yrityksellä on myös oikeus jättää laskut maksamatta, jos toimittajayritys ei lähetä laskua verkkolaskuna. Näin ollen yrityksen tulee päivittää omat ohjelmistonsa vastaamaan uusimpia verkkolaskuformaatteja.Ketä verkkolaskulaki koskee?


Verkkolaskulaki ei koske alle 10 000 euron liikevaihdon yrityksiä, tai yrityksiä, jotka tekevät pelkästään B2C -kaupankäyntiä (eli yrityksiä, jotka laskuttavat vain yksityishenkilöitä). Muissa tapauksissa yritys on velvollinen käsittelemään verkkolaskuja.Millainen on lain vaatima verkkolasku?


Verkkolasku on sähköisessä muodossa oleva lasku, joka siirtyy järjestelmien kautta konekielisessä muodossa. Huomioitavaa siis onkin, että esimerkiksi laskun liitteenä oleva pdf-tiedosto tai sähköpostitse lähetetty lasku eivät täytä verkkolaskun määritelmää.0 comments

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page